Gotowanie z pasją

Kiedy praca jest pasją, wykonujemy ją z przyjemnością. Wystarczy kilka prostych składników, by pomysły same zaczęły się rodzić. Wzorując się na modnych programach kulinarnych z TV, w dniu 19 stycznia 2024 r. młodzież ECKiW OHP miała okazję zabawić się w Masterchefa i wykazać się pomysłowością w stworzeniu potrawy z otrzymanych produktów. Na stole pojawiły się:  mąka, drożdże, mleko, cukier i jajka, jako składniki podstawowe.

Chwila dyskusji, burza mózgów i trochę wspomnień z rodzinnych domów zainspirowały nas do wykonania dwóch różnych dań.

Dodatkowym elementem zabawy była możliwość wykorzystania w pracy nowoczesnego sprzętu. Część młodych adeptów kucharstwa przygotowywała danie  na słono a część naszej młodzieży słodką przekąskę.

Młodzież, łącząc naukę z zabawą, w ekspresowym tempie stworzyła pyszne parowańce i uwielbianą przez wszystkich pizzę.

Joanna Róg