Kiedy praca jest pasją, wykonujemy ją z przyjemnością. Wystarczy kilka prostych składników, by pomysły same zaczęły się rodzić. Wzorując się na modnych programach kulinarnych z TV, w dniu 19 stycznia 2024 r. młodzież ECKiW OHP miała okazję zabawić się w Masterchefa i wykazać się pomysłowością w stworzeniu potrawy z otrzymanych produktów. Na stole pojawiły się: mąka, drożdże, mleko, cukier i jajka, jako składniki podstawowe.
Chwila dyskusji, burza mózgów i trochę wspomnień z rodzinnych domów zainspirowały nas do wykonania dwóch różnych dań.
Dodatkowym elementem zabawy była możliwość wykorzystania w pracy nowoczesnego sprzętu. Część młodych adeptów kucharstwa przygotowywała danie na słono a część naszej młodzieży słodką przekąskę.
Młodzież, łącząc naukę z zabawą, w ekspresowym tempie stworzyła pyszne parowańce i uwielbianą przez wszystkich pizzę.
Joanna Róg